image of Checklist Privacy AVG

Checklist Privacy AVG

Beschikbaar

€ 59,50

Samenvatting

In Checklist Privacy AVG: privacybeleid in 57 checklists (derde, geheel herziene druk) bieden de auteurs aan de hand van 57 checklists handvatten voor het inrichten van een privacy policy.

Elke organisatie verwerkt persoonsgegevens. Overheden hebben persoonsgegevens nodig om hun wettelijke taken uit te oefenen.

Op 25 mei 2018 is de Europese privacyverordening (AVG) in werking getreden. De AVG heeft gevolgen voor elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt. Inzicht in alle gegevensverwerkingen binnen en buiten de organisatie is dan ook essentieel. Om een correcte naleving van de AVG te borgen, ontkomen organisaties er in de praktijk niet aan om privacybeleid op te stellen en vast te leggen. De checklists in dit boek bieden u handvatten bij het opstellen van zulk beleid.

Zo krijgt u een schets van de voorbereiding op het schrijven van een privacybeleid, wordt aangegeven waarom de “tone at the top” essentieel is voor het succesvol implementeren van uw beleid en wordt stilgestaan bij enkele algemene aandachtspunten bij het opstellen.

Het boek behandelt naast de belangrijkste kernelementen van de AVG (zoals: wie is verwerkingsverantwoordelijke, voor welk doel worden gegevens verwerkt, wat zijn de rechten van de betrokkene, hoe kan worden omgegaan met de documentatieplicht en accountability) ook tal van specieke onderwerpen die bij (vrijwel) elke organisatie kunnen spelen.

Voorbeelden zijn: beveiligingsbeleid, meldplicht data-lekken, cameratoezicht op de werkvloer, fraudeonder-zoek, de omgang met gegevens van zieke medewerkers, cloud computing, data protection impact assessment (DPIA), zwarte lijsten, omgang met geschillen, cookies en privacyaspecten bij apps en wi? tracking.

Kortom, dit boek maakt de checklists voor een brede doelgroep toegankelijk. Zo is het uitermate geschikt voor juristen en compliance officers, managers, ICT’ers en auditors.

Productspecificaties

Auteur(s)
Prof.Mr.J.M.A. (Jan) Berkvens, Mr. S.W.G. (Suzan) Wolters, Mr. S.R. (Samuel) Wiegerinck, Mr. M.J.M.G. (Marga) van Gerwen, Mr. W. Weijland, Mr. Floortje Eijdems
Taal
Nederlands
NUR Code
823
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
241x170x24 mm
Gewicht
604 gram
Druk
3
ISBN10
9492952203
ISBN13
9789492952202