image of De 8 coachcompetenties

De 8 coachcompetenties

Beschikbaar

€ 24,95

Samenvatting

Goed coachen is net als zwemmen. Je kunt het alleen leren door het vaak te doen en het gedemonstreerd te krijgen. Dit boek is geschreven voor coaches die hun vak professioneel ter hand willen nemen. Het verdiept het coachingsvak zelf – wat maakt je een goede coach en waar liggen de kansen om een nog betere coach te worden?

De acht kerncompetenties voor coaches staan centraal, de gouden standaard, uitgewerkt door de International Coaching Federation (ICF). Deze bieden een zeer geschikte structuur om jezelf als coach te blijven ontwikkelen. Per hoofdstuk wordt een competentie uitgelicht, waarin state-of-the-art coachtheorie wordt verwerkt en kunde en zelfinzicht worden vergroot. Voor elke competentie zijn indicatoren geformuleerd die een uitstekende ingang bieden tot oefenen.

De lezer krijgt zowel praktische handvatten aangereikt als dieper inzicht in de betekenis en achtergrond van de beschreven competenties. Beginnende én gevorderde coaches die hun vak als een ontwikkelingsweg zien, vinden in dit boek een schat aan inspiratie waarmee ze professioneel kunnen blijven groeien.

Over de herziene editie

Het ICF-competentiemodel is in de afgelopen jaren grondig getoetst aan de huidige internationale beroepspraktijk en als resultaat daarvan gaat er vanaf 2021 een geüpdatete versie in werking: het bestaat nu uit acht in plaats van elf competenties. Daarnaast is de structuur vereenvoudigd, het taalgebruik aangepast en is er hier en daar iets toegevoegd of de nadruk anders gelegd. In deze herziene editie wordt deze nieuwe competentie-indeling gevolgd. Er is een nieuw hoofdstuk gewijd aan de nieuwe competentie over de coaching mindset. Verder zijn de nuanceverschillen met het oude model verwerkt en is enige recente coachingsliteratuur geïntegreerd. Een groot deel van de inhoud is hetzelfde gebleven, maar anders gegroepeerd.

Een must voor iedere coach die na juli 2021 examen bij de ICF wil doen voor certificatie.

Productspecificaties

Auteur(s)
Annemarie van der Meer, Marianne van der Pool
Taal
Nederlands
NUR Code
808
Uitgavejaar
2021
Afmetingen
242x172x13 mm
Gewicht
401 gram
Druk
1
ISBN10
9024444047
ISBN13
9789024444045