image of Machiavelli op de werkvloer

Machiavelli op de werkvloer

Door Math de Vaan
Nederlands | Paperback | 2021  

Beschikbaar

€ 29,50

Samenvatting

Je krijgt meer voor elkaar als je inzicht hebt in organisatiepolitiek. Bovendien kun je – als je het spel durft te spelen – beter omgaan met de complexiteit en de onzekerheden van je taak en positie.

Machiavelli op de werkvloer gaat over het politieke spel van belangen, macht en invloed achter de schermen. Dat spel is net zo gewoon als een praatje op de gang en toch meer dan dat. Het vereist een scherpe blik op belangen- en krachtenvelden. Bovendien vergt het strategische en tactische handelingsbekwaamheid en communicatief vaardig opereren.

Over welke vaardigheden en machtsbronnen moet je beschikken om een goed organisatiepoliticus te zijn, hoe wordt het spel gespeeld en welk gedrag kan niet door de beugel? Wat zijn risico’s en wat levert het politieke spel op? De vele herkenbare alledaagse voorbeelden van de werkvloer, de tips en suggesties voor reflectie helpen je om het politieke te herkennen en je eigen spel te verfijnen.

Math de Vaan laat de lezer met een politieke bril naar de organisatie kijken. Hij maakt duidelijk dat politiek acteren van grote invloed is op het persoonlijk welbevinden van managers en op het reilen en zeilen van organisaties.

Math de Vaan is cultureel antropoloog en socioloog, had verschillende managementfuncties en is nu organisatieadviseur. Hij is gepromoveerd op onderzoek naar de rol van de politieke organisatiedimensie en is geassocieerd partner bij Van de Bunt Adviseurs en gastlector aan Nyenrode Business Universiteit.

Productspecificaties

Auteur(s)
Math de Vaan
Taal
Nederlands
NUR Code
801
Uitgavejaar
2021
Afmetingen
221x142x23 mm
Gewicht
375 gram
Druk
1
ISBN10
9024443083
ISBN13
9789024443086