image of Ondernemen voor transitie

Ondernemen voor transitie

Door Michiel van Yperen, Chris Roorda, Sophie Buchel
Nederlands | Paperback | 2017  

Beschikbaar
In catalogus

€ 24,-

Samenvatting

Een handelaar in groente en fruit die zich inspant voor de bodemkwaliteit in Afrika. Een kledinginkoper die een leasemodel voor spijkerbroeken introduceert. Beiden zijn ondernemers die inzien dat de huidige gang van zaken in hun sector onvolhoudbaar is en buiten de gebaande paden werken aan werkelijke verandering. Ondernemen voor transitie laat zien hoe zulke koplopers een cruciale rol spelen in de transitie naar een nieuw tijdperk waarin ondernemen anders - en beter - kan. Een toekomst waarin schoon, mensvriendelijk en winstgevend ondernemen normaal is.

Het boek introduceert de transitieaanpak als manier om ruimte te maken voor fundamentele verandering. Aan bod komen de ervaringen die zijn opgedaan binnen het bedrijvennetwerk van MVO Nederland, in de sectoren leer, textiel, tuinbouw, maritiem, stedelijke ontwikkeling en chemie. In elk van deze sectoren zijn duurzame doorbraken dichterbij gebracht door het opschudden en uitdagen van de sector, het realiseren van iconische innovaties, vinden van nieuwe belangen en kansen, en door het verbinden tussen de 'voorhoede' en de volgers.

Geïllustreerd met inspirerende verhalen van koplopers biedt Ondernemen voor transitie lessen en praktische handvatten aan bestuurders, procesbegeleiders, ondernemers en veranderaars voor het versnellen en richtinggeven van transities. Zodat de koplopers van nu de trendsetters van straks zullen blijken.

Michiel van Yperen is senior projectleider bij MVO Nederland. Chris Roorda en Sophie Buchel zijn als onderzoeker en adviseur verbonden aan DRIFT.

Productspecificaties

Auteur(s)
Michiel van Yperen, Chris Roorda, Sophie Buchel
Taal
Nederlands
NUR Code
801
Uitgavejaar
2017
Afmetingen
211x136x15 mm
Gewicht
212 gram
Druk
1
ISBN10
9024405874
ISBN13
9789024405879