image of Spanning op het werk

Spanning op het werk

Door Adrian Gostick, Chester Elton
Nederlands | Paperback | 2021  

Beschikbaar

€ 22,99

Samenvatting

Organisatiedeskundigen Gostick en Elton schreven met ‘Spanning op het werk’ een noodzakelijk boek voor deze tijd, waarin te veel getalenteerde mensen afhaken door een burn-out of ander stressgerelateerd leed.

Op basis van uitgebreid onderzoek komen ze tot de conclusie dat er acht belangrijke oorzaken zijn voor teveel spanning en stress op het werk: Onzekerheid, hoge werkdruk, onduidelijkheid over bedrijfsstrategie en doorgroeimogelijkheden, perfectionisme, angst zich uit te spreken, zich als minderheid niet geaccepteerd voelen, sociale uitsluiting binnen het team, gebrek aan zelfvertrouwen en het gevoel niet gewaardeerd te worden.

Om langdurige uitval en vertrek van werknemers te voorkomen moeten leidinggevenden actief aan een gezonde werkomgeving bouwen door aandacht te besteden aan werkdruk en aan de samenwerking binnen het team, zo luidt het dringende advies van Gostick en Elton. Aan de hand van heldere voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en concrete strategieën laten ze zien hoe je ongezonde spanning op het werk doeltreffend aanpakt.

Productspecificaties

Auteur(s)
Adrian Gostick, Chester Elton
Taal
Nederlands
Vertaler
Tracey Drost-Plegt
NUR Code
801
Uitgavejaar
2021
Afmetingen
210x135x24 mm
Gewicht
363 gram
Druk
1
ISBN10
904701538X
ISBN13
9789047015383