image of Succesvol Lean

Succesvol Lean

Door Vincent Wiegel, John Maes
Nederlands | Paperback | 2017  

Beschikbaar
In catalogus

€ 34,95

Samenvatting

Lean heeft veel te bieden. Dit praktische boek helpt je om het succesvol in een organisatie door te voeren. Dat blijkt hard nodig, want Lean-initiatieven hebben vaak niet de gewenste uitkomst. 'Succesvol Lean' gaat over de dieperliggende kern van deze managementfilosofie: over de mentale instelling, de Lean-cultuur en de veranderkundige aspecten van Lean-implementaties. Want bij de voorbereiding, opzet en uitvoering van Lean-initiatieven is goed verandermanagement essentieel.

Dit mooi vormgegeven boek laat zien hoe Lean een organisatiecultuur kan transformeren naar een cultuur van continu verbeteren, ongeacht of het in de dienstverlening, de zorg of de industrie is. De heldere aanpak wordt geĂ¯llustreerd aan de hand van concrete voorbeelden en cases die de theorie ondersteunen.

John Maes is expert in Lean en verandermanagement. Hij heeft met succes omvangrijke veranderingen aangestuurd bij uiteenlopende bedrijven, waaronder Philips, SaraLee en Obvion (dochter van Rabobank). Momenteel is hij als Senior Vice President verantwoordelijk voor het LEAN Competence Center van de Rabobank.

Vincent Wiegel is een van de leidende experts op het gebied van Lean in Nederland. Hij is als lector verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en helpt als partner bij Volant Groep vele organisaties met de strategische invoering van Lean.

'Succesvol Lean' is zeer geschikt voor leidinggevenden, medewerkers en Lean-experts die goed voorbereid de Lean-verandering in willen gaan.

'...door dit boek ben ik weer extra gemotiveerd Lean toe te passen in onze organisatie.' - René Steenvoorden, CIO Rabobank

'...een ware verfrissing, zowel voor wie van plan is met Lean te beginnen, als voor ervaringsdeskundigen... Om Lean echt succesvol te laten zijn, is het lezen van dit boek een must.' - Prof. dr. Jo Lambert, hoogleraar Dermatologie Universiteit Gent

'...een praktisch boek met vele lessen voor iedereen die volgens de principes van Lean wil werken. Ik kan het iedereen aanraden!' - Drs. Ronald Touwslager RC, CEO Obvion N.V. & EVP Domestic Lending Rabobank

Inhoudsopgave:

Voorwoord

Inleiding

Deel I: Lean introduceren

1. Lean en veranderen

2. De Lean-principes

3. Lean en verandermanagement

4. Een korte geschiedenis van Lean

Deel II: De invoering van Lean voorbereiden

5. Lean: een opdracht voor het management

6. Doelen stellen: Challenging the norm

7. Voorbereiden voor Lean

Deel III: Lean uitvoeren

8. Elke dag Lean

9. Een Lean-project: wat is dat en hoe maak je er een succes van?

10. Lean en de inzet van medewerkers

Deel IV: Na de eerste Lean-successen

11. Bedrijfsbrede uitrol van Lean

12. Wat als de Lean-implementatie stokt?

13. Ketenmanagement

Beste lezer

Literatuur

Index

Over dit boek

Productspecificaties

Auteur(s)
Vincent Wiegel, John Maes
Taal
Nederlands
NUR Code
801
Uitgavejaar
2017
Afmetingen
240x191x15 mm
Gewicht
772 gram
Druk
3
ISBN10
9090303359
ISBN13
9789090303352