image of Zen in de boardroom

Zen in de boardroom

Door Sake Algra
Nederlands | Hardcover | 2020  

Beschikbaar

€ 27,50

Samenvatting

De wereld verandert steeds sneller. Allerlei nieuwe ontwikkelingen vragen in toenemende mate om onze aandacht als leidinggevende, waardoor we niet zelden wegzakken in de hectiek van de dag. Dit terwijl er juist nu, meer dan ooit, een beroep op ons vermogen wordt gedaan om afstand te nemen en te kijken naar wat er echt nodig is.

Wanneer je meer vanuit rust en ontspanning naar je omgeving en jezelf kunt kijken, sta je meer open voor nieuwe idee├źn en de mensen om je heen. Hierdoor worden bedreigingen weer kansen en ontstaat er een andere manier van werken, met meer impact en energie.

In dit persoonlijke boek beschrijft Sake Algra hoe hij na jaren in de bestuurskamer tot het inzicht kwam dat zelfreflectie en een open houding hem meer opleverde dan controle en het opleggen van verandering. Dit boek is een wake-up call voor bestuurders en leidinggevenden, die worstelen met de dynamiek van vandaag en een bron van inspiratie voor iedereen die wil weten wat het alternatief is.

Sake Algra werkt sinds het begin van zijn loopbaan in de wereld van de informatietechnologie voor grote internationale organisaties en meer dan de helft daarvan vanuit de boardroom en als CEO. Tijdens een sabbatical vielen voor hem een aantal puzzelstukken in elkaar. Hij ontdekte het zenboeddhisme en daarmee een nieuwe manier van leidinggeven, die hij nu deelt met collega-bestuurders.

'Door je aandacht bewuster te richten, wordt alles zachter, makkelijker en vooral leuker. Dat is beter voor je werk en beter voor jezelf.'

- Sake Algra

Productspecificaties

Auteur(s)
Sake Algra
Taal
Nederlands
NUR Code
801
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
245x166x22 mm
Gewicht
633 gram
Druk
1
ISBN10
9461263813
ISBN13
9789461263810