Veel gestelde vragen

Hieronder tref je een overzicht van de veel gestelde vragen aan YouBeDo:

Hoe weet het goede doel hoeveel er gedoneerd is?

Alle goede doelen hebben een eigen pagina op de website. Daar kunnen ze per dag bekijken wat er binnenkomt aan donaties. Daarnaast sturen wij de goede doelen maandelijks een overzicht met de donaties van de desbetreffende maand. Transparantie staat daarvoor voorop bij YouBeDo.com.

Betaal ik echt niet tot 12% meer als ik een boek koop?

Nee! YouBeDo.com hanteert dezelfde prijzen omdat in Nederland de Wet op de Vaste Boekenprijs geldt. Dit betekent dat Nederlandse boeken overal dezelfde prijzen moeten hebben. Het percentage gaat dus ten koste van de marge van YouBeDo.com. Dit doen wij omdat we ons inzetten voor een betere wereld.

Belangrijk! De prijzen van buitenlandse boeken kunnen daarnaast wel variëren t.o.v. andere boekhandels. Wij doen ons uiterste best om ook alle buitenlandse titels tegen concurrerende prijzen aan te bieden.

Is de prijs van een boek inclusief of exclusief BTW?

Alle ‘grote’ prijzen die onze website toont, zijn de prijzen inclusief BTW. Daarnaast toont de website ook de prijs exclusief BTW. Daarmee maken we duidelijk dat we tot 12% van het bedrag exclusief BTW doneren.

Kan iedereen zien hoeveel er gedoneerd is?

Op de homepage staat een teller die het totaalbedrag aangeeft van alle donaties aan de verschillende goede doelen. Daarnaast heeft de klant een eigen inlogcode. Door in te loggen kan de klant de eigen bestellingen en donaties bekijken.

Wat zijn de verplichtingen van de goede doelen, naast het leveren van het benodigde materiaal/ documenten?

Er zijn geen verplichtingen t.o.v. YouBeDo.com. Het goede doel is geheel vrij om YouBeDo.com op zijn eigen manier te promoten. YouBeDo.com stelt wel gratis promotiemateriaal beschikbaar (logo, banner, informatietekst en widgets). De inschrijving bij YouBeDo.com is geheel gratis.

Wanneer worden de donaties uitbetaald?

In de eerste week van iedere maand worden de donaties overgemaakt aan de goede doelen.

Ik wil mijn boek graag terugsturen. Kan dat?

Boeken kunnen binnen 14 dagen na ontvangst naar ons teruggestuurd worden. Ons adres is: Postbus 1370, 6501 BJ in Nijmegen. Als je een boek terug wilt sturen, neem dan even contact op met de klantenservice. Zij kunnen je digitaal een postzegel toesturen die je kunt gebruiken voor het retourneren van het boek. Je ontvangt het aankoopbedrag binnen 14 dagen nadat wij de boeken ontvangen hebben van ons terug op je rekening.

Thuiswinkel organisatie

YouBeDo.com voert het Thuiswinkel Waarborg. Het Thuiswinkel Waarborg is een Nederlands keurmerk. Het is een keurmerk voor bedrijven die producten en/of diensten aan consumenten verkopen. Die verkoop verloopt bijvoorbeeld via internet, catalogi, post, etc. Als consument kun je ervan op aan dat de bedrijven met dit keurmerk zich daardoor houden aan relevante wet- en regelgeving. Ze houden zich aan de Gedragsregels Thuiswinkel Waarborg van de vereniging Nederlandse Thuiswinkel Organisatie (kortweg Thuiswinkel.org).

Iets kopen bij een lid van Thuiswinkel.org betekent dan ook:

  • Weten met wie je zaken doet;
  • Algemene voorwaarden Thuiswinkel overeengekomen met de Consumentenbond;
  • Onafhankelijke klachten- en geschillenbemiddeling;
  • Verplichte onafhankelijke jaarlijkse certificering;
  • Thuiswinkel Waarborg en geschillen.

De bij Thuiswinkel.org aangesloten bedrijven doen redelijkerwijs al het mogelijke om klachten goed op te lossen. Verloopt dat toch niet geheel naar wens? Er is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel. Of aan een vergelijkbare, onafhankelijke geschilleninstantie. 

Thuiswinkel.org garandeert dat een uitspraak van de Geschillencommissie Thuiswinkel door het betreffende bedrijf wordt nagekomen. Bekijk ons certificaat via deze link.

Heb je een klacht? Dan kun je deze indienen door een e-mail te sturen naar klantenservice@youbedo.com. Ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst door YouBeDo beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door YouBeDo binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer je een meer uitvoerig antwoord kan verwachten. Wanneer je niet tevreden bent met de afhandeling van de klacht, verwijzen we je naar het Europees ODR platform.

Garantie en thuiswinkel waarborg

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel in goede staat moet verkeren. En dat het, bij normaal gebruik, naar behoren dient te functioneren. Wanneer je een artikel ontvangt waarbij dit niet het geval is, voorzien wij je zo snel mogelijk van een passende oplossing. Dat doen we bijvoorbeeld door vervanging of terugbetaling.

Kom je er niet uit?
Onze klantenservice is geopend van 09:00 tot 15:00.