image of Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn

Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn

Door Chantal van der Leest
Nederlands | Paperback | 2021  

Beschikbaar

€ 17,50

Samenvatting

Psycholoog en journalist Chantal van der Leest deelt in ‘Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn’ wetenschappelijke inzichten en tips om beter met je perfectionisme om te gaan. Want heb jij ook wel eens het gevoel dat de buitenwereld onrealistisch hoge eisen aan je stelt? Of leg je de lat alsmaar hoger voor jezelf, je gezin en je collega’s? Werk je vaak over, ben je overgeorganiseerd, stel je taken uit, corrigeer je anderen, geef je niks uit handen of ga je juist spannende dingen uit de weg? Misschien ben jij een perfectionist.

Psycholoog en journalist Chantal van der Leest kampt zelf met perfectionistische trekjes en dook in de psychologie om meer te weten te komen over de meest geliefde slechte eigenschap in onze maatschappij. Maar is dat terecht? Achter het voortdurend najagen van beter en meer schuilt veel stress en frustratie. Perfectionisme blijkt zelfs een springplank naar burn-out, depressie en angststoornissen.

In ‘Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn’ helpt Van der Leest je de balans te vinden tussen wel je best doen, maar geen gestreste perfectionist zijn.

Productspecificaties

Auteur(s)
Chantal van der Leest
Taal
Nederlands
NUR Code
770
Uitgavejaar
2021
Afmetingen
210x135x16 mm
Gewicht
235 gram
Druk
1
ISBN10
9047014251
ISBN13
9789047014256